Vedic Art


Vedic Art leert je niet hoe je moet schilderen. Vedic Art is een methode die je helpt herinneren hoe je schildert.

-Curt Källman -

Vedic Art is ontwikkeld door de Zweedse kunstenaar Curt Källman (1938-2010). Hij volgde zijn opleiding in de traditionele kunstacademie van Stockholm maar al snel begon hij te werken op zijn manier en volgde zijn eigen weg. Hij creëerde een methode, geïnspireerd en opgevolgd door Maharishi Mahesh Yogi (gekend door transcendente meditatie), waarin hij kunst combineerde met de Vedische filosofie waarbij duidelijk wordt dat alle kennis die we nodig hebben om te creëren al in ons aanwezig is, het zit in onze natuur. Zoals een zaadje 'weet' dat het bestemd is een bloem te worden. Als een mens zijn weg ontwikkelt die tot zijn bestemming leidt, zal hij tot een perfect evenwicht komen.


Vedic Art brengt je door middel van de 17 principes in een creatief proces van punt naar oneindigheid.
"Wanneer we over de 17 principes horen, beginnen we ons vanaf het allereerste moment het hele verhaal van het leven te herinneren, waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan."

Curt Källman


Momenteel zet zijn zoon Johannes Källman zijn levenswerk verder op het Zweedse eiland Öland waar Curt vele jaren Vedic Art cursus gaf. Elke zomer komen een groot aantal cursisten van over de hele wereld cursussen volgen op dit prachtige eiland.Meer over Vedic Art: www.vedicart.com


De wereld is mijn canvas

Inspiratie vind je overal terug : in de wereld rondom, in licht, in ruimte, in jezelf.


Jouw vrijheid terug vinden in het schilderen, vertrouwen krijgen in je eigen creativiteit, je kind-kunstenaar terug vinden, leren schilderen vanuit wat is...


Iedereen, met of zonder ervaring kan in ons creatief atelier terecht voor een beginners cursus Vedic Art of één van de vervolmakingscursussen. Kids en teenagers krijgen een op maat gemaakte cursus aangereikt. Je kan ook steeds terecht voor teambuilding of one-on-one workshops!

er is geen enkele vraag te moeilijk - Alles kan!

“We start from a point of silence and one day we reach the ocean of boundless dynamic creativity inside ourselves.”

— Curt Källman

“The ancient teachings of the Vedas point out that all knowledge already excists within us, like a seed “knowing how to become a flower. When nature is allowed to follow its own flow, everything is perfect and in balance.”

— Nina Jacucci